Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

Η μόδα βοηθάει την Ιαπωνία

  Προσπάθειες αρωγής καταβάλλονται συνεχώς μετά τον σεισμό και το τσουνάμι που έπληξαν τη βορειοανατολική ακτή της Ιαπωνίας πριν από δύο εβδομάδες.
Μέσα σε αυτό το σύντομο χρονικό διάστημα, αμέτρητοι οίκοι μόδας έχουν βάλει τα δυνατά τους για τον σχεδιασμό προϊόντων και την ανάληψη φιλανθρωπικών πρωτοβουλιών, με σκοπό την ενίσχυση του συγκεκριμένου σκοπού.
Από μπλουζάκια μέχρι τσάντες, μια σειρά από οικονομικά και κομψά αντικείμενα έχουν δημιουργηθεί για να βοηθήσουν στην οικονομική ανάκαμψη των θυμάτων της καταστροφής.
Οι επώνυμες μπλούζες για φιλανθρωπικούς σκοπούς ήταν πάντοτε στην “μόδα”, επομένως δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι μια σειρά από διάσημες εταιρείες ρούχων έχουν κυκλοφορήσει μπλούζες με σχέδια εμπνευσμένα από την Ιαπωνία.

Η Αμερικανίδα σχεδιάστρια Anna Sui, για παράδειγμα, δημιούργησε μπλούζες για άνδρες και γυναίκες  σε μωβ και μαύρο χρώμα, οι οποίες γράφουν: “Ιαπωνία, είμαστε μαζί σου σε όλο αυτό”, ενώ η σχεδιάστρια Tory Burch και η μπουτίκ Opening Ceremony, δημιούργησαν μπλούζες, εμπνευσμένες από την ιαπωνική σημαία.

jpnshrt_29-3-2011Οι πωλήσεις από το βραχιόλι που σχεδίασε η Lady Gaga με το σλόγκαν “Προσευχόμαστε για την Ιαπωνία”, έφθασαν τα 178.000 ευρώ μέσα σε 48 μόλις ώρες και σήμερα, ανέρχονται συνολικά στα 1.066.000 ευρώ.
Δεν είναι λίγες, ωστόσο, και οι ανεξάρτητες εταιρείες κοσμημάτων που έχουν, επίσης, ξεκινήσει την πώληση αποκλειστικών κομματιών μέσω διαδικτύου.

Η σχεδιάστρια Rebecca Minkoff έχει δημιουργήσει 6 κόκκινες τσάντες, οι τιμές των οποίων κυμαίνονται από 210 – 351 ευρώ, για τη συλλογή της “Japan Relief”, ενώ 71 ευρώ από κάθε πώληση θα πηγαίνουν στον Αμερικανικό Ερυθρό Σταυρό.
Αρκετοί γνωστοί οίκοι μόδας, όπως ο Alexander Wang, οι Brooks Brothers κλπ, έχουν επίσης καταβάλει σημαντικές δωρεές από τις διαδικτυακές πωλήσεις τους, ενώ η ιαπωνική εταιρεία ενδυμάτων, Uniqlo, προσέφερε ρούχα στα θύματα που έπληξε η καταστροφή, αξίας 6.110.000 ευρώ!

                                                                                     ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ  από directNEWS.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου