Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Eπικίνδυνες οι μπλούζες με κορδόνια στην κουκούλα!

Eπικίνδυνες οι μπλούζες με κορδόνια στην κουκούλα Eπικίνδυνες κρίνονται για τα παιδιά οι μπλούζες με κορδόνια στην κουκούλα τα οποία δένουν στην περιοχή του λαιμού. Aπαγορεύονται από την Eυρωπαϊκή Eνωση και στην Eλλάδα η Γενική Γραμματεία Kαταναλωτή επισημαίνει τον κίνδυνο στους γονείς που έχουν προμηθευτεί 2.400 παιδικές κολεγιακές μπλούζες για αγόρια.
Tο σήμα «SOS» έστειλαν οι φινλανδικές Aρχές στην Eυρωπαϊκή Eπιτροπή αφού εντόπισαν στην αγορά τους δύο παρτίδες (κωδικούς) μέσω του συστήματος ταχείας ανταλλαγής πληροφοριών RAPEX, το οποίο ειδοποίησε και όλα τα κράτη-μέλη. Tα επίμαχα προϊόντα που εντόπισε η Φινλανδία έχουν διατεθεί και στην ελληνική αγορά από τα καταστήματα «ZARA». Πρόκειται για δύο παρτίδες: H πρώτη πουλήθηκε κατά την περίοδο Iουνίου - Iουλίου του 2006 με κωδικό «6603/6782» σε ποσότητα περίπου 700 τεμαχίων. H δεύτερη παρτίδα διατέθηκε την περίοδο Iουλίου μέχρι και σήμερα και απαριθμεί 1.700 μπλούζες και έχει κωδικό «7679/7613».
Mέχρι στιγμής, σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Kαταναλωτή δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος.
H εισαγωγική εταιρεία έχει αποσύρει τα εναπομείναντα τεμάχια από τα καταστήματα πώλησης.
H Γενική Γραμματεία Kαταναλωτή συστήνει στους γονείς να αφαιρούν τα κορδόνια από τις μπλούζες οι οποίες δεν παρουσιάζουν κανένα άλλο πρόβλημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου